El campionat d’Europa Sub19 de Softbol, tot un èxit

Durant aquesta passada primera setmana d’Agost, a les ciutats catalanes de Sant Boi del Llobregat i Gavà, s’hi ha dut a terme la màxima competició a nivell Europeu de Softbol, la primera vegada que unes ciutats catalanes i espanyoles acollien tal esdeveniment.

Aquest va començar el dilluns dia 1 d’Agost, amb una cerimònia d’inauguració que segur quedarà marcada en la memòria de tots els qui van assistir. Aquesta va basar-se, sobretot, en costums i tradicions catalanes com els castellers, que van ser presents al final de la cerimònia. Mentrestant, a ritme d’una Batukada, tots els equips entraven al camp per tal de ser admirats i presentats. Posteriorment a l’inauguració, va dur-se a terme el partit inaugural del torneig, concedint amb l’estrena de l’equip amfitrió contra la potent Itàlia, la qual va imposar-se a Espanya.

Al llarg dels següents dies, els 12 equips que representaven a les diferents nacionalitats europees, van disputar un gran nombre de partits, tots d’alt nivell i oferint molt espectacle per a tot el públic que va assistir-hi, tant al camp de Gavà, situat al complex de Can Torelló, com al camp de Sant Boi. Partit a partit, les posicions i les possibles classificacions finals s’anaven modificant, deixant entreveure quines eren les seleccions que optaven a endur-se la victòria a la final del dissabte. Algunes seleccions, com Gran Bretanya, Itàlia o la República Txeca, van restar pràcticament la meitat del torneig invictes, demostrant que eren clares candidates a jugar la final i endur-se la victòria. Mentrestant, l’amfitriona lluitava per aconseguir la posició més alta possible, tot i que finalment va veure’s condemnada a lluitar per la setena plaça del campionat contra un fluixa Lituània, a la qual va superar sense moltes dificultats.

Finalment, després d’unes justes semifinals el divendres, entre la República Txeca i la Gran Bretanya, amb victòria de les últimes, i el dissabte entre Itàlia i les txeques, amb victòria de les italianes, la final va enfrontar a les italianes contra les britàniques. El partit, sens dubte, va ser el més ajustat de tot el torneig, partit digne d’una final, ja que va mantenir-se amb el marcador igualat a 0 fins la última entrada, on les britàniques van aconseguir anotar una carrera que els va donar la victòria per la mínima. Així, amb aquesta victòria i tot un torneig invictes, les representants de la Gran Bretanya van fer història guanyant l’Europeu de Softbol que van organitzar les ciutats germanes de Sant Boi i Gavà.

Tant la bona organització, com el bon nivell que van demostrar totes les seleccions, han fet que el primer Europeu de Softbol organitzat a Espanya i a Catalunya hagi estat tot un èxit, deixant el llistó molt alt per les pròximes seus que l’acullin.

13873091_1024946760887600_6864782865575765551_n