La Selecció Catalana Little League arriba de Kutno, amb una 4a plaça

La selecció catalana de beisbol de Little League (sub-13) va finalitzar la seva participació en el campionat d’Europa-Àfrica, classificatori per a les World Series dels Estats Units, en una meritòria quarta posició.  Després d’haver quedat enquadrat en la part difícil del calendari amb Holanda i Gran Bretanya, en la primera part del Campionat, on l’equip dirigit per Òscar Roman, va vèncer a la potencia mundial dels Països Baixos i va caure per un ajustat 3-2 contra Gran Bretanya.

El conjunt català no es podia permetre cap derrota més si volia arribar a la gran i desitjada final, seria un llarg camí ja que li esperaven 5 partits per davant abans de la final.

En aquest moment va sortir la Catalunya més lluitadora i va aconseguir les victòries de contra els representants d’ Alemanya, Bèlgica i Bielorússia. Va ser especialment meritòria la segona victoria, ja que es va  produir (1-2) contra un combinat alemany format per jugadors nord-americans residents en una base militar de Kaiserslauten.

Desprès de tres dies seguits disputant partits per seguir somiant, es va tornar a creuar al camí dels catalanes l’equip de Gran Bretanya, que un altre cop va vèncer als catalans per 6-0 i així deixar fora de la lluita de classificar per a les World Series.

En total, el balanç de carreres va ser de 47 a favor i 15 en contra i, tenint present que hi havia 14 equips en la competició, les conclusions de l’actuació a Kutno (Polònia) només poden ser positives.

Desprès d’haver pujat tres anys seguits al podi, en aquesta ocasió, el combinat d’Óscar Román es va quedar a un pas de les places d’honor, malgrat haver acreditat un balanç de 4 victòries i 2 derrotes. Aquest any el representant d’Itàlia, ha repetit amb el títol de Campió d’Europa i Àfrica, per tant serà el representant d’Europa-Àfrica a les World Series a Williamsport.

Anuncis